15/10/09

Τσουκνιδόπιτα

· 1 ½ κιλό τσουκνίδες
· 2 κρεμμύδια τριμμένα
· 3 κ. σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
· 2 ποτήρια λάδι
· 1 κ. γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
· αλάτι, πιπέρι

Με γάντια πλένουμε τις τσουκνίδες, τις βάζουμε σε ζεστό νερό να βράσουν και τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ποτήρι λάδι με το κρεμμύδι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις τσουκνίδες με το δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι.
Ανοίγουμε φύλλα ή παίρνουμε 1 κιλό φύλλα κρούστας. Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε δυο – δυο φύλλα, τα λαδώνουμε και συνεχίζουμε με τα μισά φύλλα. Βάζουμε στη μέση τη γέμιση με τις τσουκνίδες και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Λαδώνουμε την πίτα, τη χαράζουμε και τη ψήνουμε στον φούρνο στους 200° για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.