15/10/09

Πρασόπιτα

· 1 κιλό πράσα
· 1 καρότο
· 1 ματσάκι άνηθο
· ½ ποτήρι λάδι
· μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε τα πράσα και το καρότο. Ψιλοκόβουμε τα πράσα και περνάμε στο ρεντέ το καρότο. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι να μαραθούν. Ρίχνουμε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε τη γέμιση του πράσου, συνεχίζοντας με τον γνωστό τρόπο. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 – 60΄.