15/10/09

Μπαμπανάτσα

· ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 1 κ. γ. αλάτι
· 5 κ. σ. λάδι
· νερό όσο πάρει (4 – 5 φλ. περίπου)

Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και αρκετό νερό, όσο χρειάζεται για να γίνει ένας χυλός μάλλον πηχτός. Λαδώνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και χύνουμε μέσα το μισό από το χυλό, απλώνοντάς τον, ώστε να πάρει παντού το ίδιο πάχος. Κατόπιν, απλώνουμε τη γέμιση όπως και στις άλλες πίτες και τέλος, ρίχνουμε σιγά – σιγά τον υπόλοιπο χυλό και τον απλώνουμε έτσι που να καλύψει παντού τη γέμιση. Ρίχνουμε 3 – 4 κουταλιές λάδι από πάνω και φουρνίζουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 45 – 60΄.
Η μπαμπανάτσα είναι ένας χυλός που χρησιμοποιείται αντί φύλλου στις χορτόπιτες. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη.