15/10/09

Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα

· 1 δόση φύλλο σφολιάτας (βλέπε συνταγή στις ζύμες)
· 1 ½ κιλό κόκκινη κολοκύθα
· 2 κρεμμύδια τριμμένα
· λίγο άνηθο, δυόσμο, μάραθο
· λίγη κανέλα
· 3 – 6 κ. σ. φρυγανιά
· 1 φλ. τσαγιού λάδι
· αλάτι, πιπέρι

Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη και την αλατίζουμε. Τη στίβουμε και τη βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει. Βάζουμε τότε την κολοκύθα σ’ ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το πιπέρι, την κανέλα και τη φρυγανιά. Τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και προσθέτουμε 6 – 7 κ. σ. λάδι.
Στρώνουμε 2 φύλλα σε ανάλογο ταψί λαδωμένο και ρίχνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε άλλα δυο φύλλα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ρίχνουμε 3 – 4 κουταλιές λάδι από πάνω και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 – 60΄ περίπου.