15/10/09

Μελιτζανόπιτα

· 1 δόση φύλλο σφολιάτας ή έτοιμο ή σπιτικό
· 1 κιλό μελιτζάνες
· 2 κρεμμύδια μέτρια
· 1 φλ. τσαγιού πολτοποιημένες ντομάτες
· ½ φλ. τσαγιού σιμιγδάλι
· 1 φλ. τσαγιού λάδι
· αλάτι, πιπέρι
· λάδι για το άλειμμα των φύλλων
· νισεστέ ή κορν φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις αφήνουμε για 15΄ σε κρύο νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και καβουρντίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, καθώς και τις μελιτζάνες, αφού τις έχουμε στραγγίσει πολύ καλά. Ρίχνουμε και τις ντομάτες λιωμένες και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να ψηθεί καλά η μελιτζάνα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά – σιγά το σιμιγδάλι.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο, στρώνουμε τα μισά φύλλα και ρίχνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα αλειμμένα με λάδι και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 – 60΄.