6/10/09

Ψωμί με μπύρα (χωρίς μαγιά)

· 2 μπουκάλια μεγάλα μπύρα
· 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 7 – 8 κ. σ. ζάχαρη
· ½ κ. γ. αλάτι
· 2 – 3 κ. σ. λάδι
· 3 – 4 κ. σ. σπορέλαιο για το άλειμμα

Αδειάζουμε τη μπύρα σε ένα λεκανάκι και προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι. Χτυπώντας με ένα πηρούνι έτσι που να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και το ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τότε το μίγμα σε αλευρωμένες μακρόστενες φόρμες ή σε μικρά ατομικά φορμάκια. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, ζεσταίνουμε λίγο το λάδι, το αλείφουμε με ένα βουρτσάκι από πάνω και τα αφήνουμε να το ρουφήξουν.