3/12/09

Βασική συνταγή για κροκέτες

Υλικά
•    6 κ. σ. κοφτές βούτυρο
•    6 κ. σ. κοφτές αλεύρι
•    2 φλ. τσαγιού γάλα
•    1 ½ φλ. τσαγιού κοφτό αλάτι
•    ½ κ. γ. κοφτό πιπέρι
•    2 αυγά
•    2 κ. σ. νερό
•    αλεύρι και φρυγανιά

Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε το μίγμα σε σιγανή φωτιά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο – λίγο το γάλα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Βάζουμε πάλι το μίγμα στη φωτιά και το βράζουμε, ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι.