3/12/09

Τυρί σαγανάκι

Υλικά
•    350 γρ. κεφαλοτύρι γλυκό ή κεφαλογραβιέρα ή άλλο ανάλογο σκληρό τυρί
•    αλεύρι
•    πιπέρι
•    λάδι για το τηγάνισμα
•    1 λεμόνι

Κόβουμε το τυρί σε φέτες, πάχους μικρού δαχτύλου. Ανακατεύουμε 2 – 3 κουταλιές αλεύρι με λίγο πιπέρι. Αλευρώνουμε το τυρί και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε πιατέλα, στίβουμε στην επιφάνεια λίγο λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως.
Υπέροχος μεζές για ούζο.