3/12/09

Μπουρεκάκια γεμιστά

Φτιάχνουμε ζύμη σφολιάτα, την ανοίγουμε σε φύλλο και την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια με ένα μικρό κουπ-πατ. Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε δυνατή φωτιά το βούτυρο να κάψει και καβουρδίζουμε με λίγο κιμά, το μπέικον κομμένο σε φετάκια (μια φέτα μπέικον), ένα μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο δυόσμο.
Όταν τσιγαρισθούν, βάζουμε ανάλογη ποσότητα από τη γέμιση σε κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης και το διπλώνουμε στα δυο, πιέζοντας τις άκρες με ένα πηρούνι. Αλείφουμε τα μπουρεκάκια με αυγό χτυπημένο και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 20΄ της ώρας και τα σερβίρουμε ζεστά.
Τα μπουρεκάκια αυτά μπορούν να γεμιστούν με οποιαδήποτε άλλη γέμιση, όπως κιμά μοσχαρίσιο, χοιρινό, πουλερικά, χορταρικά ή κυνήγι.