28/12/09

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΡΜΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
2 παντεσπάνια για ρολό (βλέπε βασικές συνταγές)
για τη γέμιση
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
50 γραμμ. κακάο
για την επικάλυψη
400 γραμμ. κουβερτούρα μαύρη
50 γραμμ. ηλιέλαιο
50 - 60 γραμμ. αμύγδαλα (ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ετοιμάζετε τα παντεσπάνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στις βασικές συνταγές. Τα αφήνετε να κρυώ¬σουν και κόβετε το καθένα σε 3 μακρόστενες λωρίδες.
για τη γέμιση
Ετοιμάζετε την κρέμα σαντιγύ, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στις βασικές συνταγές. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Μοιράζετε την κρέμα της γέμισης σε 6 ίσα μέρη. Τοποθετείτε τις λωρίδες των παντεσπανιών σε καθαρό τραπέζι η μάρμαρο και απλώνετε από πάνω την κρέμα της γέμισης.
Τυλίγετε τις λωρίδες, κατά μήκος, σε ρολά και τα βάζετε στην κατάψυξη, για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να παγώσουν. Τα βγάζετε και τα κόβετε, ελαφρώς λοξά, σε φέτες πάχους 4 - 5 εκ. περίπου.
Λιώνετε την κουβερτούρα της επικάλυψης σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Βουτάτε ένα - ένα τα "κορμάκια" στην κουβερτούρα και τα τοποθετείτε πάνω σε λαδόχαρτο.
Τα γαρνίρετε με τριμμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα και τ’ αφήνετε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο να παγώσουν.
Διατηρούνται στο ψυγείο.