28/12/09

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ
300 γραμμ. μπισκότα τετράγωνα
225 γραμμ. ζάχαρη
750 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη
240 γραμμ. γάλα
3 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές σούπας (γεμάτες) κακάο
λίγη βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αφήνετε το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ώρες, για να μαλακώσει πριν το χρησιμοποιήσετε.
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο, το κακάο, τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε το μίγμα μέχρι ν' αφρατέψει.
Κατόπιν, σπάζετε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα, τα βάζετε σε μια λεκάνη, τα ραντίζετε με το γάλα, και ρίχνετε την κρεμά του κακάο. Τ’ ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Στη συνεχεία στρώνετε ένα λαδόχαρτο στο τραπέζι και αδειάζετε πάνω το μίγμα. Το τυλίγετε σφιχτά σε σχήμα κορμού και το αφήνετε για 24 ώρες στο ψυγείο (η στην κατάψυξη για 3 ώρες) μέχρι να παγώσει. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και κόβετε το γλυκό, ελαφρώς λοξά, σε φέτες.