28/12/09

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΤΡΟΥΦΕΑΣ

ΥΛΙΚΑ
(για 20 κομμάτια περίπου)
350 γραμμ. κουβερτούρα μαύρη
50 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη
2 κρόκοι αυγών
2 κουταλάκια του γλυκού νες καφέ
λίγο κονιάκ
για την επικάλυψη
8 κουταλιές σούπας κακάο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό, μέσα στην οποία τοποθετείτε μια μικρότερη με τη σοκολάτα (μπεν μαρί).
Μόλις λιώσει η σοκολάτα αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τους κρόκους, ελαφρώς χτυπημένους, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το νες καφέ διαλυμένο σε χλιαρό νερό. Ανακατεύετε καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Τέλος, προσθέτετε μερικές σταγόνες κονιάκ και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
Με ένα κουτάλι ή το ειδικό εργαλείο του παγωτού παίρνετε μικρές μπαλίτσες από το μίγμα. Πλάθετε σε μακρόστενα κομμάτια.
Κυλάτε τις τρούφες πάνω σε κοσκινισμένο κακάο, μέχρι να σκεπαστούν καλά μ' αυτό και τις τοποθετείτε σε φοντανιέρα.
Διατηρούνται στο ψυγείο.