3/12/09

Μπαστούνια τυριού τηγανιτά

Υλικά
•    300 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
•    100 γρ. αλεύρι
•    1/8 λίτρου μπύρα
•    2 κροκάδια αυγών
•    2 κ. σ. ελαιόλαδο
•    2 ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα
•    μερικές κουταλιές φρυγανιά
•    250 γρ. λάδι για το τηγάνισμα
•    αλάτι, πιπέρι
•    φυλλαράκια μαϊντανού για το γαρνίρισμα
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε καλά τα κροκάδια, προσθέτουμε το αλεύρι, τη μπύρα, λίγο αλάτι, το λάδι και το ασπράδι χτυπημένο σε σφιχτή μαρέγκα. Μέσα σ’ αυτόν το χυλό βουτάμε ένα – ένα τα μπαστουνάκια του τυριού, μετά τα περνάμε στη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν τα στραγγίζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το περίσσιο λάδι. Τοποθετούμε τα μπαστούνια σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε ζεστά – ζεστά.