27/12/09

ΚΕΪΚ ΜΑΔΕΡΑ

ΥΛΙΚΑ
(για μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 5 χ 25 εκ.)
200 γραμμ. αλεύρι μαλακό
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
750 γραμμ. ζάχαρη
150 γραμμ. μαργαρίνη
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
70 γραμμ. σταφίδα (μαύρη)
1 κουταλιά σούπας ρούμι (χλιαρό)
ξύσμα 1/2 λεμονιού
λίγη βανίλια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αδειάζετε τις σταφίδες σε ένα μπολ, τις περιχύνετε με το ζεστό ρούμι και τις αφήνετε για 1/2 ώρα περίπου.
Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι ν' αφρατέψει το μίγμα και προσθέτετε ένα - ένα τ’ αυγά. Κατόπιν ρίχνετε, λίγο - λίγο και εναλλάξ, το γιαούρτι και το αλεύρι, που έχετε ανα¬κατέψει με το κορν φλάουρ, το μπέικιν και τη βανίλια. Τέλος, προ¬σθέτετε τις σταφίδες με το ρούμι και ανακατεύετε με κουτάλι μέχρι να πάνε παντού.
Βουτυρώνετε καλά τη φόρμα και αδειάζετε μέσα το μίγμα.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά και το εσωτερικό του κέικ.