3/12/09

Ορεκτικά ανάμικτα κρύα

Βάζουμε στο κέντρο μιας πιατέλας τετράγωνης μαύρο χαβιάρι ή ταραμοσαλάτα, ή σκορδαλιά πατάτας, ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε σε σαλάτα και κάνουμε ένα μικρό λοφίσκο. Βάζουμε ακτινωτά τριγύρω τέσσερις σαρδέλες διαιρώντας την πιατέλα σε 3 – 4 μέρη, σχηματίζοντας έτσι κενούς χώρους γύρω από τον κεντρικό λοφίσκο.
Στο πρώτο βάζουμε αγγουράκια τουρσί, στο δεύτερο 2 φέτες ζαμπόν κομμένο σε μικρές φετούλες, στο τρίτο ελιές και στο τέταρτο ντομάτα κομμένη σε φέτες.
Βάζουμε σε κορνέ το φρέσκο βούτυρο και κάνουμε ένα κορδόνι γύρω από το λοφίσκο (1 κ. σ. φρέσκο βούτυρο), στάζουμε και τέσσερις κόμπους πάνω στις άκρες των σαρδέλων. Με την κάπαρη κάνουμε ένα κορδόνι γύρω από το ορεκτικό. Κόβουμε 2 βρασμένα αυγά, το καθένα σε 2 κομμάτια και τοποθετούμε πάνω από ένα κομμάτι σε κάθε γωνία της πιατέλας. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.