3/12/09

Τυράκια για ούζο

Υλικά
•    250 γρ. νερό
•    100 γρ. βούτυρο
•    150 γρ. αλεύρι
•    4 αυγά
•    75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
•    αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
•    λάδι για το τηγάνισμα

Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα, προσθέτοντας το βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι. Όταν ξεκολλά η ζύμη από την κατσαρόλα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και σπάμε ένα – ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά καλά για κάθε αυγό. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί, το πιπέρι, το αλάτι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη. Αφήνουμε τα τυράκια να πάρουν χρώμα, τα στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε με ούζο.