3/12/09

Κροκέτες με τυρί

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 ποτήρι αλεύρι και 1 ποτήρι ρυζάλευρο, 3 αυγά και 3 κρόκους αυγών, τα ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Ρίχνουμε 2½ ποτήρια βρασμένο γάλα, αλάτι, πιπέρι καγιέν και λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο. Τα βάζουμε σε φωτιά να βράσουν 5΄, ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο, αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα για να σχηματισθεί μια στεγνή μάζα, από την οποία κόβουμε ισομεγέθη κομμάτια, τα περνάμε από τα ασπράδια των αυγών, τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε.