3/12/09

Κροκέτες με πατάτα και παρμεζάνα

Βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτουμε 2 κ. σ. παρμεζάνα, 2 κρόκους αυγών, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν σε μάζα την οποία πλάθουμε σε κροκέτες. Τις περνάμε από το χτυπημένο ασπράδι των αυγών και ύστερα από τη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Κροκέτες με πατάτα και ζαμπόν
Βράζουμε, καθαρίζουμε και περνάμε από μηχανή του πουρέ τις πατάτες, προσθέτουμε 3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο, τους κρόκους 2 αυγών, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά τη μάζα, που θα σχηματισθεί. Πλάθουμε κροκέτες, τις περνάμε από το χτυπημένο ασπράδι των αυγών και ύστερα από τη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι. Τις σερβίρουμε ζεστές σε πιατέλα με διπλωμένη πετσέτα σε σχήμα πυραμίδας.