3/12/09

Τυράκια τηγανισμένα

Υλικά
•    1 φλ. τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι
•    1 κ. γ. κοφτό αλάτι
•    1 αυγό ελαφρά χτυπημένο ¾ φλ. τσαγιού γάλα
•    1 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
•    γραβιέρα
•    λίγη πάπρικα (προαιρετικά)
•    φρυγανιά
•    βούτυρο

Αναμιγνύουμε το αλεύρι και το αλάτι, χτυπάμε ελαφρά το αυγό και προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. προσθέτουμε το μίγμα στο αλεύρι. Δουλεύουμε το χυλό, να γίνει λείος. Κόβουμε τη γραβιέρα σε φέτες πάχους 2 – 3 εκ. Βουτάμε τη γραβιέρα, κομμένη σε μικρά τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια, στο χυλό και κατόπιν στη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε με βούτυρο σε δυνατή φωτιά και τα πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.