3/12/09

Μικροί σβίγκοι με τυρί

Υλικά
•    2 ασπράδια αυγών
•    τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, κασέρι, κεφαλογραβιέρα)
•    λάδι για το τηγάνισμα
•    αλάτι, πιπέρι

Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, όσο χρειάζεται να γίνει μια σφιχτή μάζα και το πιπέρι. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο, μέχρι να κάψει το λάδι, τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα, για να μην κολλήσου μεταξύ τους. Όταν φουσκώσουν και κοκκινίσουν τα βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Θα μας εξυπηρετήσει πολύ στο ψήσιμο ένα μεταλλικό καλαθάκι. Τα σερβίρουμε ζεστά.