3/12/09

Κροκέτες με πατάτα και τυρί

Υλικά
•    1 κιλό πατάτες
•    2 κ. σ. κοφτά αλάτι
•    λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο
•    4 κ. σ. κοφτές φυτίνη
•    2 κροκάδια αυγών
•    μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    1 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο
•    1 αυγό ολόκληρο και 2 ασπράδια αυγών
•    φρυγανιά, αλεύρι
•    βούτυρο ή φυτίνη ή λάδι ραφινέ

Καθαρίζουμε, βράζουμε και λιώνουμε τις πατάτες σε πουρέ, προσθέτουμε 1 κ. γ. αλάτι, λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και τη φυτίνη λιωμένη, τα κροκάδια των αυγών, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και το τυρί. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο, να κρυώσει και να σφίξει. Το πλάθουμε σε κροκέτες, τις οποίες αλευρώνουμε, τις περνάμε από το χτυπημένο αυγό, ύστερα από τη φρυγανιά, τις αφήνουμε σκεπασμένες στο ψυγείο. Τις τηγανίζουμε όταν πρόκειται να τις σερβίρουμε.