3/12/09

Κροκέτες με κρέμα τυριού και σπανάκι

Υλικά
•    250 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
•    2 αυγά
•    200 γρ. σπανάκι
•    ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
•    6 κ. σ. φρυγανιά
•    1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
•    αλάτι
•    λάδι για το τηγάνισμα

Πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε λίγο αλατισμένο καυτό νερό. Το στραγγίζουμε, το στίβουμε και το ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί, το λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε ένα αυγό χτυπημένο, το σπανάκι, το σκόρδο, την πιπεριά, 2 κουταλιές φρυγανιά, αλάτι. Τα ζυμώνουμε και πλάθουμε μικρές στρογγυλές κροκέτες.
Χτυπάμε το άλλο αυγό σε μπολ, προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι. Περνάμε τις κροκέτες από το αυγό και μετά από την υπόλοιπη φρυγανιά.
Βάζουμε στη φωτιά το τηγάνι με μερικές κουταλιές λάδι, τηγανίζουμε τις κροκέτες και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τις βάζουμε σε πιατέλα και τις στολίζουμε με φρέσκα φύλλα σαλάτας και τις σερβίρουμε.