3/12/09

Κροκέτες με ψάρι

Προσθέτουμε στη βασική συνταγή 4 φλ. τσαγιού βρασμένο και ψιλοκομμένο ψάρι, το χυμό ενός λεμονιού, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και μερικά φύλλα σέλινο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί μια ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε το μίγμα σε κροκέτες. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά με το νερό. Τυλίγουμε πρώτα τις κροκέτες σε αλεύρι, κατόπιν στο αυγό και στη φρυγανιά. Τις τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λίπος, έως ότου ξανθύνουν. Τις σερβίρουμε ζεστές με σάλτσα ντομάτας.
Οι κροκέτες ταιριάζουν με παγωμένη μπύρα.