3/12/09

Κροκέτες με αυγά και τυρί

Υλικά
•    5 ασπράδια αυγών
•    3 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
•    1 κ. γ. μπέικιν
•    ½ κ. αλάτι
•    λάδι για το τηγάνισμα

Ανακατεύουμε το τυρί με το μπέικιν και το αλάτι και χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών πολύ καλά σε μαρέγκα. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το τυρί, ενώ εξακολουθούμε το χτύπημα, προσθέτουμε έτσι όλο το τυρί, προσέχοντας να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή. Εν ανάγκη, προσθέτουμε και λίγο αλεύρι. Πλάθουμε το μίγμα σε στρόγγυλες ή κυλινδρικές κροκέτες, μικρότερες από τις συνηθισμένες και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα, τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές σε πιατέλα.