• 5 ασπράδια αυγών
• 3 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 κ. γ. μπέικιν
• ½ κ. αλάτι
• λάδι για το τηγάνισμα
Ανακατεύουμε το τυρί με το μπέικιν και το αλάτι και χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών πολύ καλά σε μαρέγκα. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το τυρί, ενώ εξακολουθούμε το χτύπημα, προσθέτουμε έτσι όλο το τυρί, προσέχοντας να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή. Εν ανάγκη, προσθέτουμε και λίγο αλεύρι. Πλάθουμε το μίγμα σε στρόγγυλες ή κυλινδρικές κροκέτες, μικρότερες από τις συνηθισμένες και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα, τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές σε πιατέλα.