14/5/09

Κρεμά μπαβαρουάζ

Η κρέμα μπαβαρουάζ χρησιμοποιείται κυρίως για γεμίσεις και επικαλύψεις σε τούρτες.

Υλικά
• 500 γραμ. γάλα
• 150 γραμ. ζάχαρη
• 4 κρόκοι
• 10 φύλλα (15 γραμ.) ζελατίνα
• 500 γραμ. κρεμά γάλακτος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Βάζετε τα φύλλα της ζελατίνας σε ένα μπωλ με κρύο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν. Φτιάχνετε με το γάλα, τη ζάχαρη και τους κρόκους μια κρέμα ανκγλαίζ. Βγάζετε τη ζελατίνα από το νερό και τη στύβετε καλά με τα χέρια.
Ρίχνετε τη ζελατίνα στην κρέμα αγγλαίζ, ενώ η κρέμα είναι ακόμη πάνω στη φωτιά, και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτιάξετε μια αφράτη σαντιγύ και την ενσωματώνετε, ανακατεύοντας απαλά, με την πρώτη κρέμα που έχει κρυώσει. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο να πήξει καλά, πριν τη χρησιμοποιήσετε.

• Μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα μπαβαρουάζ, όπως και την ανκγλαίζ, με βανίλια η ποτό της αρεσκείας σας.
• Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη μπαβαρουάζ και σοκολάτα. Στις παραπάνω αναλογίες μπορείτε να βάλετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κουβερτούρα τριμμένη σε ψιλό τρίφτη.