17/5/09

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

Υλικά
για 25 - 30 κομμάτια
• 250 γραμ. ινδική καρύδα (τριμμένη)
• 250 γραμ. ζάχαρη
• 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
• 4 αυγά
• 30-35 κερασάκια γλασέ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Μέσα σε μια λεκάνη ρίχνετε την ινδική καρύδα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε τ’ αυγά, ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Γεμίζετε με το μίγμα μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με αγκαθωτό κορνέ και κόβετε τους εργολάβους σε ροζέτες, πάνω σ' ένα ταψάκι στρωμένο με βουτυρωμένο λαδόχαρτο. Αφήνετε για μια ώρα τους εργολάβους να στεγνώσουν. Βάζετε στην κορυφή κάθε εργολάβου από ένα κερασάκι και τους ψήνετε για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Όταν κρυώσουν οι εργολάβοι τους σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη για να μην ξεραίνονται.