17/5/09

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ

Υλικά
για ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκ.
3 φύλλα παντεσπάνι σοκολάτας (βλέπε βασικές συνταγές)
για την επάλειψη τον παντεσπανιού
100 γραμ. λικέρ Κοναντρώ ή κονιάκ
για τη γέμιση
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (βλέπε βασικές συνταγές)
50 γραμ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 μέτριες μπανάνες
για τη διακόσμηση
200 γραμ. κουβερτούρα μαύρη
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
4 μπανάνες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ετοιμάζετε ένα παντεσπάνι σοκολάτας, συμφωνά με τις οδηγίες, βλέπε βασικές συνταγές, και το κόβετε οριζόντια σε 3 ίσα κομμάτια.

για τη γέμιση
Ετοιμάζετε μια κρεμά ζαχαροπλαστικής, με τα υλικά και τις οδηγίες που θα βρείτε στις βασικές συνταγές. Προσθέτετε το βούτυρο αμέσως μόλις κατεβάσετε τη κρέμα από τη φωτιά. Την αφήνετε να κρυώσει καλά, ανακατεύοντας τη, πού και που.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί και την αναμιγνύετε, σιγά - σιγά, με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε λεπτές ροδέλες τις μπανάνες.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Τοποθετείτε το ένα φύλλο παντεσπάνι στο τσέρκι. Το αλείφετε με λίγο Κουαντρω η κονιάκ. Ρίχνετε τη μίση κρέμα και την στρώνετε ομοιόμορφα με σπάτουλα. Προσθέτετε τη μίση ποσότητα από τις κομμένες μπανάνες. Επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με το τρίτο παντεσπάνι, το οποίο ραντίζετε επίσης με Κουαντρω η κονιάκ. Αφήνετε την τούρτα για 3 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο.
Ξεφορμάρετε και καλύπτετε με συς σοκολάτας, που φτιάχνετε βράζοντας σε μια κατσαρόλα την κρεμά γάλακτος και προσθέτοντας την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Διακοσμείτε με ολόκληρες ξεφλουδισμένες μπανάνες, τις οποίες περνάτε πρώτα με λίγο χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.