17/5/09

ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΑΡΕΤΟ

Υλικά
για μια τούρτα διαμέτρου 26 εκ.
3 φύλλα παντεσπάνι (βλέπε βασικές συνταγές)
για το σιρόπιασμα τον παντεσπανιού
1, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας λικέρ Αμαρέτο
για τη γέμιση
750 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
50 γραμ. λικέρ Αμαρέτο
λίγη βανίλια για άρωμα
300 γραμ. φράουλες
2 μπανάνες
για τη διακόσμηση
200 γραμ. φιστικιά
διάφορα φρούτα της αρεσκείας σας (φρέσκα ή κομπόστα)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ετοιμάζετε το παντεσπάνι, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στις βασικές συνταγές. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και προσθέτοντας στο τέλος το ποτό. Το αφήνετε να κρυώσει.
για τη γέμιση
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Προσθέτετε λίγη - λίγη την άχνη και στο τέλος το Αμαρέτο. Πλένετε και ψιλοκόβετε τις φράουλες και τις μπανάνες.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Τοποθετείτε σε πιατέλα το ένα φύλλο παντεσπάνι και το αλείφετε με λίγο σιρόπι. Στρώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας. Την απλώνετε ομοιόμορφα με σπάτουλα και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες φράουλες. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το δεύτερο παντεσπάνι και το άλλο 1/3 της κρέμας, προσθέτοντας τις ψιλοκομμένες μπανάνες. Σκεπάζετε με το τρίτο παντεσπάνι, το σιροπιάζετε και καλύπτετε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.
Αφού αφήσετε την τούρτα για 3 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο, γαρνίρετε την περιφέρεια της με ψιλοκομμένα φιστικιά. Από πάνω διακοσμείτε με τις υπόλοιπες φράουλες και διάφορα άλλα φρούτα της αρεσκείας σας.