10/5/09

Σαβαγιάρ

Υλικά
(για 20-25 κομμάτια)
• 150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 150 γραμ. ζάχαρη
• 4-5 αυγά
• ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σπάζετε τ’ αυγά και χωρίζετε προσεχτικά τους κρόκους από τ' ασπράδια. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι ν' ασπρίσει το μίγμα. Χτυπάτε χωριστά τ' ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Αναμιγνύετε τη μαρέγκα με το μίγμα των κρόκων, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να μην "κόψει". Προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι, κοσκινισμένο, και ανακατεύετε απαλά, μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Ρίχνετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, με λείο κορνέ και κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια μήκους 10-12 εκατοστών, μέσα σε λαμαρίνα ή ταψί στρωμένο με βουτυρωμένο λαδόχαρτο. Πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά.