6/5/09

ΚΟΝΣΟΜΕ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά
8 κούπες ζωμό κρέατος
1/4 κούπας καρότο
1/4 κούπας ρεπάνι
1/4 κούπας πράσο
1/4 κούπας τρυφερά κοτσάνια μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
φρεσκοκομμένα ψωμάκια

Αχνιστέ τα λαχανικά σε 1 κούπα νερό, να μαλακώσουν ελαφρά και στραγγίστε τα. Ζεστάνετε το ζωμό ως το σημείο βρασμού και προσθέστε τα λαχανικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε το κονσομέ συνοδεύοντας το με ψωμάκια. Ένα κονσομέ πρέπει να είναι διάφανο. Αν είναι θολό, χτυπήστε δυο ασπράδια σε απαλή μαρέγκα και ρίξτε τη μέσα στο ζωμό. Ανακατέψτε επάνω σε μέτρια φωτιά ως το σημείο βρασμού. Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε το ζωμό να κρυώσει 10'. Περάστε τον από σουρωτήρι στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, και ο ζωμός θα γίνει διάφανος.