21/5/09

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ

Υλικά για 6 άτομα:
12 φιλέτα χοιρινά, τα οποία όλα μαζί πρέπει να ζυγίζουν 1.200 γραμ.
60 γραμ. ελαιόλαδο
3/4 του φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
χυμό ενός λεμονιού
50 γραμ. κάπαρη
αλάτι, πιπέρι

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε σ' αυτό τα χοιρινά φιλέτα και από τις δυο πλευρές. Προσθέστε το κρασί και συνεχίστε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε, προσθέστε το χυμό του λεμονιού, την κάπαρη. Ανακατέψτε και πάλι και αφού σιγουρευτείτε ότι το χοιρινό έχει ψηθεί, κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.