21/5/09

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΑΓΟΥ

Υλικά για 4 άτομα:
5ΟΟ γραμ. άπαχο χοιρινό κρέας
150 γραμ. καπνιστό λαρδί
1.5ΟΟ γραμ. πατάτες
2 ντομάτες ώριμες
2 κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης αλατοπίπερο
3 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς ι ποτήρι ζωμό
1 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί (όχι ρετσίνα)

Κόψτε το κρέας και το λαρδί σε μικρά κομμάτια. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φέτες, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και ξεφλουδίστε τις ντομάτες κόβοντας τις μετά σε χοντρές φέτες. Κατόπιν, βάλτε όλα αυτά τα υλικά μαζί με το κρέας σ' ένα μεγάλο πυρέξ, αλειμμένο με λάδι και ρίξτε από πάνω αλατοπίπερο και το ένα φύλλο δάφνης, ψιλοκομμένο, ενώ το άλλο ολόκληρο. Ρίξτε μετά το ζωμό και το κρασί, σκεπαστέ το πυρέξ και βάλτε το σε ζεστό φούρνο, αφήνοντος το να ψηθεί για μιάμιση ώρα.