21/5/09

ΚΡΕΠΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

Για τη γέμιση:
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 αβγά
4 κουταλιές της σούπας γαλέτα
5 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Για τις κρέπες:
1 1/4 του λίτρου γάλα
80 γραμ. αλεύρι (8 κουταλιές της σούπας κοφτές)
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 αβγά
βούτυρο για τηγάνισμα
ελάχιστο αλάτι

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε χύτρα και σοτάρετε τον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε μαζί. Ρίχνετε τις ντομάτες και όλα τα μπαχαρικά. Κλείνετε τη χύτρα με το καπάκι της και μαγειρεύετε τον κιμά για 5-8 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και προσθέτετε στο μείγμα τα αβγά, τη γαλέτα, το τυρί και το βασιλικό. Για τις κρέπες χτυπάτε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Αφήνετε το μείγμα να μείνει 30 λεπτά. Σ' ένα μικρό τηγάνι τηγανίζετε τις κρέπες. Τις γεμίζετε με τον κιμά και σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας.