21/5/09

ΨΩΜΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Υλικά για μια μερίδα:
90 γρ. μοσχάρι άπαχο ψητό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 ψωμάκι (6Ο γρ.)
1/4 του φλιτζανιού μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
4 μικρά ραπανάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 ραπανάκι για το σερβίρισμα
2 φύλλα μαρούλι για το γαρνίρισμα

Κόβετε μια φετούλα από το πάνω μέρος του ψωμιού και τη φυλάτε. Αδειάζετε την ψίχα από το εσωτερικό του ψωμιού και την κόβετε σε κυβάκια. Ζεσταίνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και ψήνετε το ψωμάκι και τα κυβάκια για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ κόβετε σε μικρά κομμάτια το μοσχάρι, τα μανιτάρια, τα ραπανάκια. Σε ένα μπολ χτυπάτε μετά το λάδι με το αλατοπίπερο, τη μουστάρδα και το λεμόνι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα υλικά, τα ψημένα κυβάκια της ψίχας, το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά το μείγμα. Γεμίζετε το ψωμάκι με τη σαλάτα, το κλείνετε με τη φετούλα που είχατε αφαιρέσει στην αρχή και το σερβίρετε.