21/5/09

ΣΤΙΦΑΔΟ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ

Υλικά για 4 άτομα:
75Ο γραμ. πατάτες
75Ο γραμ. κρεμμύδια
750 γραμ. κρέας από μπούτι αρνιού
αλατοπίπερο
μαϊντανό και ρίγανη

Καθαρίστε, πλύνετε και κόψτε σε φέτες τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Κόψτε το κρέας σε κύβους και σ' ένα φαρδύ και ρηχό πυρέξ αρχίστε να βάζετε διαδοχικά στρώματα από πατάτες, κρέας και κρεμμύδια. Μετά από κάθε στρώση, βάζετε άφθονο αλατοπίπερο και ρίγανη. Έπειτα ρίξτε στο πυρέξ τόσο νερό, ώστε οι πατάτες να σκεπάζονται εντελώς και βάλτε το σε δυνατή φωτιά, σκεπασμένο αφήνοντας το να βράσει για μισή ώρα. Μετά, χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου το κρέας να είναι έτοιμο. Σερβίρετε το στιφάδο στο πυρέξ πασπαλισμένο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.