21/5/09

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό λαχανάκια (κατεψυγμένα)
2 καρότα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μάτσο από μαϊντανό και άνηθο
λίγη ρίγανη
6ΟΟ γραμ. κρέας από σπάλα αρνιού
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο
αλατοπίπερο

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε λίγο από το φυτικό βούτυρο και τσιγαρίστε εκεί το κρέας, κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Στο μεταξύ, βουτήξτε τα λαχανικά (αφού έχουν ξεπαγώσει) σε αλατισμένο και βραστό νερό για 3 λεπτά, περάστε τα από το κρύο νερό και αφήστε τα να στραγγίξουν. Καθαρίστε μετά τα καρότα, το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκόψτε τα. Ψιλοκόψτε και το σκόρδο.
Όταν το κρέας έχει πάρει από παντού χρώμα, βγάλτε το χωριστά σε μια ζεστή πιατέλα και βάλτε στην κατσαρόλα το σκόρδο, τα δυο κρεμμύδια και το καρότο κι αφήστε τα να μαλακώσουν, προσθέτοντας και 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Βγάλτε τα με την τρυπητή κουτάλα, κρατήστε χωριστά το ζουμί όπου έβρασαν και μετά βάλτε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο φυτικό βούτυρο, το κρέας, τα ανακατεμένα λαχανικά, το μπουκέτο μαϊντανού και άνηθου, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε, προσθέστε 200 γραμ. νερό και αφήστε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά. Ρίξτε τότε στην κατσαρόλα τα λαχανάκια Βρυξελλών και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 45 λεπτά. Σερβίρετε αυτό το φαγητό πολύ ζεστό, με συνοδεία πουρέ από πατάτες.